Üzletemberi fórumon is bemutatkozik új nagykövetünk Helsinkiben

2018. 11. 23., 09:00

Minél több finn cég magyarországi beruházásánál szeretne „bábáskodni” Urkuti György, Magyarország új finnországi nagykövete.

A gazdasági kapcsolatok fellendítését és frissítését is kiemelkedően fontos feladatának tartja Magyarország finnországi új nagykövete. Urkuti György októberben kezdett el dolgozni Helsinkiben, s első feladatai között szerepel a Finn-Magyar Üzleti Szeminárium megszervezése november 26-án.

Az üzletemberi fórum, amelyet a magyar nagykövetség a Finn Kereskedelmi Kamarával és a Business Finlanddel közösen szervez, lehetőséget teremt a magyar cégek bemutatkozására. A vállalkozások többek között atomenergetikai, agrár és építőipari területtel ismerkedhetnek, és szó lesz az okosváros programok eddigi eredményeiről is.

A nukleáris beruházások iránt fokozottan nagy az érdeklődés Finnországban a Paks 2 projekt kapcsán. Urkuti György emellett nagy lehetőséget lát a finn-magyar együttműködésben az élelmiszeripar és az egészségipar területén is.

A nagykövet a Finn Kereskedelemi Kamara újságírójának adott interjúban arról is beszélt, hogy a következő években igyekszik minél több finn vállalat magyarországi beruházását elősegíteni. Magyarországon a finn cégeket hosszú éveken át a Nokiával azonosították, azonban számtalan más terület van, amelyen előre lehet lépni.

Hazánk új nagykövete egyébként egykori kollégánk, annak idején a Világgazdaság üzleti napilapnál együtt dolgoztunk. Másfél évtized Világgazdaság-korszak után jött a korszakos váltás: a diplomáciai pálya.

Ahogy a nagykövetség honlapján a beköszöntőjében írja: „a 2011-es magyar EU-elnökség kommunikációs feladatainak  irányítására már külügyminisztériumi állományban kaptam megbízást”.

Ezután pályázott külszolgálatra, a helsinki nagykövetségre, feleségével és négy gyermekével több évet töltött Finnországban. Finnül a budapesti Veres Pálné Gimnáziumban kezdett tanulni, majd közgazdasági tanulmányaiból fél évet a Helsinki Egyetemen töltött cserediákként.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS