Szerzői jogok: közeleg a végső megegyezés

2019. 02. 27., 17:46

Az új szabályok szerint a gifeket, mémeket és az újságcikkekből vett rövid részeket továbbra is megoszthatjuk az online felületeken. A javaslatról márciusban szavaz az Európai Parlament.

A szerzői jogokkal kapcsolatos új szabályokat az Európai Parlament (EP) a digitális korszakra és az olyan nagy online felületekre szabta, mint a YouTube, a Facebook vagy a Google News. Ezek szerint az ilyen óriás online platformok a jövőben nem kereshetnek pénzt azzal, hogy az újságírók és a művészek tartalmait használják anélkül, hogy fizetnének nekik érte – olvasható az EP közleményében.

„Sikerült elérnünk egy igen jó megállapodást. A parlament álláspontja ugyan erősebb volt a felületek kötelezettségeivel kapcsolatban és hasonló jogokat kíván elérni a sportesemények kapcsán is, ám ezen még dolgoznunk kell a jövőben. Jelenleg azonban örülök, hogy egy ilyen jó és kiegyensúlyozott megállapodást értünk el a Tanáccsal” - mondta Axel Voss (néppárti, német) jelentéstevő.

Az új szabályokról szóló megállapodást a parlament és az Európai Tanács már február közepén megkötötte.

A jogi ügyekért felelős szakbizottság a javaslatot február 26-án fogadta el. Axel Voss képviselő a további teendőkről így nyilatkozott: „Reméljük, márciusban az EP megszavazza a reformokat, ezzel pedig uniós szinten végzünk is az eljárással. Ezután a tagállamoknak kell bevezetniük a szabályokat, amelyre két évük lesz. Ez a megállapodás segít az internetnek felkészülni a jövő kihívásaira, hogy egy olyan térré váljon, amely mindenki javát szolgálja, nemcsak a hatalommal bíró kevesekét.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS