Munkanélküliség az EU-ban: a legalacsonyabbak közt a van a júniusi magyar adat

2022. 08. 01., 11:23

A májusival megegyező, 6,0 százalékos volt a munkanélküliség 2022 júniusában az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalának becslése szerint júniusban átlagosan 12,931 millió fő keresett aktívan munkát unió-szerte, 2,311 millióval kevesebben, mint egy évvel korábban (amikor a munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt).

A nők körében 6,4, a férfiaknál 5,7 százalékos volt a munkanélküliség júniusban, májushoz képest egyik adat sem változott.

A 25 éven alatti munkanélküliek száma júniusban 2,546 millióan volt júniusban, ami 13,6 százalékos rátát jelent, májushoz viszonyítva pedig 59 ezres emelkedést.

Magyarországon (és Máltán) 3,0 százalékos volt a munkanélküliség 2022 júniusában, ennél alacsonyabb rátával csak három tagállam, Csehország (2,4 százalék), Lengyelország (2,7 százalék) és Németország (2,8 százalék) dicsekedhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS