Ipari termelés: a hatodik leggyengébb az EU-ban a szeptemberi magyar adat

2021. 11. 12., 17:35

Az augusztusi 5,2 százalék után szeptemberben 5,0 százalékkal nőtt éves összevetésben az ipari termelés volumene az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül a legerőteljesebb, 45,4 százalékos növekedést Írországban regisztrálták, de impozáns a 23,1 százalékos belga és a 19,6 százalékos litván adat is.

A legnagyobb visszaeséseket Szlovákiában (mínusz 4,9 százalék), Portugáliában (mínusz 4,8 százalék) és Csehországban (mínusz 4,0 százalék) mérték a statisztikusok. A mínusz 1,7 százalékos magyar mutató mögött még a mínusz 3,7 százalékos román és a mínusz 3,6 százalékos máltai adatot találjuk.

A legnagyobb gazdaságok közül Németországban 1,1 százalékkal csökkent, Franciaországban 0,8 százalékkal, Spanyolországban 1,8 százalékkal, Olaszországban 4,4 százalékkal nőtt az ipari termelés szeptemberben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 10:49
A Covid lavinaszerű revolúciót hozott a privátbanki szakmában, amit azonban nem megnyugvás, hanem egy mélyreható változásokkal járó evolúciós időszak követ majd. Eközben a befektetési termékek piacát a digitalizáció demokratizálja, újraértelmezve a vagyoni ügyfélszegmentációt – véli Karagich István, a Blochamps Capital Kft. ügyvezetője.
2021. 11. 26., 09:58
Nagy hangsúlyt fektetünk az egyedi és minőségi megoldásaink hangsúlyozására, hiszen minden egyes kastélyépület finom eleganciát és egyedi enteriőrt képvisel – mondta Balogh Zoltán, az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezető igazgatója.
2021-11-28 17:14:11
Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.
2021-11-28 14:08:15
A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből.

  Rovathírek: GUSTO

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Benyújtotta a két új atomerőművi blokk reaktortartályainak gyártási engedélykérelmét a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak – tájékoztatott Süli János, a két új atomerőművi blokk létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságában történt meghallgatása után.