Ipari termelés: a hatodik leggyengébb az EU-ban a szeptemberi magyar adat

2021. 11. 12., 17:35

Az augusztusi 5,2 százalék után szeptemberben 5,0 százalékkal nőtt éves összevetésben az ipari termelés volumene az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalát tájékoztató tagállamok közül a legerőteljesebb, 45,4 százalékos növekedést Írországban regisztrálták, de impozáns a 23,1 százalékos belga és a 19,6 százalékos litván adat is.

A legnagyobb visszaeséseket Szlovákiában (mínusz 4,9 százalék), Portugáliában (mínusz 4,8 százalék) és Csehországban (mínusz 4,0 százalék) mérték a statisztikusok. A mínusz 1,7 százalékos magyar mutató mögött még a mínusz 3,7 százalékos román és a mínusz 3,6 százalékos máltai adatot találjuk.

A legnagyobb gazdaságok közül Németországban 1,1 százalékkal csökkent, Franciaországban 0,8 százalékkal, Spanyolországban 1,8 százalékkal, Olaszországban 4,4 százalékkal nőtt az ipari termelés szeptemberben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-07 19:19:00
2022-ben a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezete Kölkedi Krisztiánnak, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettesének, a HSUP egyik alapítójának ítélte a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS