Gyengébbek az uniós átlagnál a novemberi magyar iparitermelés-adatok

2023. 01. 13., 14:13

Az októberi 3,7 százalék után 2022 novemberében 2,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet az ipari termelés volumene az Európai Unió egészében.

Az Eurostat jelentése szerint az előző hónaphoz képest 0,9 százalékkal nőtt a termelés 2022. novemberben (októberben hó/hó alapon 1,9 százalékos visszaesést regisztráltak).

Éves összevetésben a beruházási javak termelése 9,0, a nem tartós fogyasztási cikkeké 7,2 százalékkal nőtt, a tartós fogyasztási cikkek körében ugyanakkor 1,5, az energia esetében 10,2 százalékos visszaesést regisztráltak, de a továbbfelhasználásra termelő vállalatok kibocsátása is csökkent (3,3 százalékkal).

Az éves növekedési adatok felettébb nagy szórást mutatnak: Írországban 34,9, Máltán 15,5 százalékos növekedést mértek a statisztikusok, Észtországban viszont 12,2, Szlovákiában pedig 10,7 százalékkal csökkent a termelés volumene.

Magyarországon októberhez képest 0,7 százalékkal csökkent, éves összevetésben pedig 0,5 százalékkal nőtt a termelés volumene 2022 novemberében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS