Európa-nap: az európai egység ünnepe

2023. 05. 09., 07:19

Május 9-én ünnepeljük az Európa-napot, az 1950. május 9-én közzétett Schuman-nyilatkozat évfordulóján.

Az idei Európa-nap egyik célja, hogy az uniós polgárok többet tudjanak meg arról, milyen lépéseket tesz az EU a béke, a biztonság és a demokrácia előmozdítása érdekében az Ukrajna elleni orosz agressziós háború és a világ más pontjain tapasztalható konfliktusok közepette – olvasható az Európai parlament közleményében.

27 uniós tagállamban és világszerte az uniós intézmények partnereikkel és hálózataikkal együtt számos aktív, tájékoztató és szórakoztató tevékenység keretében ünneplik az Európa-napot. Az Európai Bizottság képviseletei az Európai Parlament kapcsolattartó irodáival, a Europe Direct központokkal és más nemzeti és regionális partnerekkel szoros együttműködésben különféle programokat rendeznek a nap alkalmából, például kvízeket, fesztiválokat, sporteseményeket, kulturális rendezvényeket és vitákat, valamint közösségimédia-kampányokat.

Május 9-én rendezik meg a készségek európai évének fesztiválját is. A fesztivál számos más tevékenységhez kapcsolódik majd, amelyek mind a készségeket helyezik előtérbe Európa különböző részein. A készségek európai évének weboldalán további információk és részletek találhatók, többek között az Európa-szerte helyi szinten szervezett tevékenységekről is.

A 2023. évi Európa-nap uniós rendezvényeivel kapcsolatos további részletek az Európa-nap intézményközi weboldalán.

1950-ben közzétett nyilatkozatában Robert Schuman francia külügyminiszter új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára annak érdekében, hogy a kontinens országai között soha többé ne robbanjon ki háború. Ezt a nyilatkozatot tekintjük az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS