Brexit, kínai és orosz fenyegetés, félretájékoztatás: ütős témák Strasbourgban

2019. 03. 11., 14:47

A londoni Brexit-szavazás, az Európai Szolidaritási Testület programja, a kiberbiztonság kínai technológiák általi fenyegetettsége, az európai parlamenti választás tisztasága és az Oroszországgal szembeni szankció is az Európai parlament napirendjére kerül.

Az Európai Parlament képviselői szerdán vitáznak a március 12-i brit alsóházi Brexit-szavazás eredményéről és annak következményeiről. Szavaznak továbbá azokról az esetleges tervekről, amelyek a megegyezés nélküli Brexit esetén minél kisebbre csökkentenék a károkat.

Kedden szavaz a parlament az Európai Szolidaritási Testület 2021-2027-es időszakra vonatkozó programjáról, amelynek célja, hogy minél egyszerűbben lehessen csatlakozni a testülethez, beleértve a fogyatékossággal élő személyeket, azokat, akiknek valamiféle egészségügyi problémájuk van, a menekült háttérrel rendelkezőket, vagy a távoli régióból származókat.

A plenáris ülésen számos fontos külpolitikai témáról lesz szó. A képviselők uniós akciótervet sürgetnek, amely a biztonságot érintő fenyegetésekre adna válaszokat. A veszély ugyanis egyre növekszik azzal, hogy a kínai technológiák egyre inkább jelen vannak az EU-ban. Kedden az EP az uniós Kiberbiztonsági Intézkedésről is szavaz, amelynek célja az európai kiberbiztonság megerősítése. Ennek keretén belül meghosszabbítanák például az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség mandátumát.

A képviselők többek között a májusi európai választások védelme érdekében, és azért, hogy megvédjék az európai demokráciákat a kívülről érkező félretájékoztatási kampányoktól, új szabályokról szavaznak, amelyek megbüntetnék azokat az európai szintű politikai pártokat, amelyek képviselői szándékosan visszaélnek a választók adataival, ezzel befolyásolva a választások eredményét.

Kedden a képviselők az EU-Oroszország kapcsolatokról vitáznak és szavaznak arról a jelentésről, amely szerint az EU-nak további szankciókat kellene alkalmaznia Oroszországgal szemben, ha az továbbra is megsérti a nemzetközi jogot.

Csütörtökön dönt az EP arról, hogy támogatja-e az Egyesült Államokkal való kereskedelmi tárgyalások megkezdését. A tárgyalófelek az EU és az USA közötti nézeteltérésekre keresnek megoldásokat, továbbra is az európai érdekeket védve.

Kedden a Parlamentbe látogat Peter Pellegrini, szlovák miniszterelnök, hogy a képviselőkkel Európa jövőjéről vitázzon. Ez a 18. vita lesz a sorban.

Szerdán az EP az európai hozzáférhetőségi törvényről szavaz, amely nagyobb hozzáférést biztosítana a fogyatékossággal élő személyeknek és az idősebb embereknek az olyan termékekhez és szolgáltatásokhoz, mint az okostelefonok, bankautomaták vagy jegyautomaták.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS