„Akciós sör” müncheni módra

„Akciós sör” müncheni módra
2022. 08. 13., 09:45

Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

Az orosz-ukrán háború egyebek mellett a napraforgóolaj-ellátásban is fennakadásokat okozott, mivel a termék legnagyobb exportőre Oroszország és Ukrajna (volt). A müncheni Giesinger sörfőzde és söröző ezért „egy az egyben” bartert ajánlott vendégeinek: egy liter étolajért egy liter (két korsó) sört ajánlott vendégeinek.

„Egyszerűen kifogytunk az olajból a konyhában, ezért leleményesnek kell lennünk” – magyarázta a Reuters TV-nek Erik Hoffmann, a söröző vezetője. Az akció sikeres: már több száz liter étolaj „befolyt” a konyha raktárába, így a rántott szeletet sem kellett levenni az étlapról.

Akadt olyan vendég – bizonyos Moritz Baller –, aki 80 liter napraforgóolajat „váltott be” nyolc láda sörre. Az olajat Ukrajnában vásárolta, ahova egy segélycsomagokat szállított, a „csereérték” pedig a születésnapi partiján oltotta a vendégek szomját.

Az ajánlat csáberejét részben az adja, hogy míg egy liter sör körülbelül 7 euróba kerül a német kocsmákban, addig egy liter napraforgóolajért (amikor lehet kapni) körülbelül 4,5 eurót kell fizetni. „Az akció menő – lelkendezett Baller, aki meglehet, a németországi szupermarketek árszintjénél is olcsóbban jutott hozzá az étolajhoz. – „Olcsó sörhöz juthatunk, és még Giesingernek is segítünk!”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS