„Akciós sör” müncheni módra

„Akciós sör” müncheni módra
2022. 08. 13., 09:45

Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

Az orosz-ukrán háború egyebek mellett a napraforgóolaj-ellátásban is fennakadásokat okozott, mivel a termék legnagyobb exportőre Oroszország és Ukrajna (volt). A müncheni Giesinger sörfőzde és söröző ezért „egy az egyben” bartert ajánlott vendégeinek: egy liter étolajért egy liter (két korsó) sört ajánlott vendégeinek.

„Egyszerűen kifogytunk az olajból a konyhában, ezért leleményesnek kell lennünk” – magyarázta a Reuters TV-nek Erik Hoffmann, a söröző vezetője. Az akció sikeres: már több száz liter étolaj „befolyt” a konyha raktárába, így a rántott szeletet sem kellett levenni az étlapról.

Akadt olyan vendég – bizonyos Moritz Baller –, aki 80 liter napraforgóolajat „váltott be” nyolc láda sörre. Az olajat Ukrajnában vásárolta, ahova egy segélycsomagokat szállított, a „csereérték” pedig a születésnapi partiján oltotta a vendégek szomját.

Az ajánlat csáberejét részben az adja, hogy míg egy liter sör körülbelül 7 euróba kerül a német kocsmákban, addig egy liter napraforgóolajért (amikor lehet kapni) körülbelül 4,5 eurót kell fizetni. „Az akció menő – lelkendezett Baller, aki meglehet, a németországi szupermarketek árszintjénél is olcsóbban jutott hozzá az étolajhoz. – „Olcsó sörhöz juthatunk, és még Giesingernek is segítünk!”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS