„Akciós sör” müncheni módra

„Akciós sör” müncheni módra
2022. 08. 13., 09:45

Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

Az orosz-ukrán háború egyebek mellett a napraforgóolaj-ellátásban is fennakadásokat okozott, mivel a termék legnagyobb exportőre Oroszország és Ukrajna (volt). A müncheni Giesinger sörfőzde és söröző ezért „egy az egyben” bartert ajánlott vendégeinek: egy liter étolajért egy liter (két korsó) sört ajánlott vendégeinek.

„Egyszerűen kifogytunk az olajból a konyhában, ezért leleményesnek kell lennünk” – magyarázta a Reuters TV-nek Erik Hoffmann, a söröző vezetője. Az akció sikeres: már több száz liter étolaj „befolyt” a konyha raktárába, így a rántott szeletet sem kellett levenni az étlapról.

Akadt olyan vendég – bizonyos Moritz Baller –, aki 80 liter napraforgóolajat „váltott be” nyolc láda sörre. Az olajat Ukrajnában vásárolta, ahova egy segélycsomagokat szállított, a „csereérték” pedig a születésnapi partiján oltotta a vendégek szomját.

Az ajánlat csáberejét részben az adja, hogy míg egy liter sör körülbelül 7 euróba kerül a német kocsmákban, addig egy liter napraforgóolajért (amikor lehet kapni) körülbelül 4,5 eurót kell fizetni. „Az akció menő – lelkendezett Baller, aki meglehet, a németországi szupermarketek árszintjénél is olcsóbban jutott hozzá az étolajhoz. – „Olcsó sörhöz juthatunk, és még Giesingernek is segítünk!”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS