újranyitás

Itt találod az összes cikket a „újranyitás” témában!

Uniós újranyitás-iránymutatás

Uniós újranyitás-iránymutatás

Az Európai Bizottság uniós iránymutatást tett közzé a kulturális és kreatív ágazatok tevékenységeinek EU-szerte történő biztonságos újraindítása érdekében.
2021. 04. 30., 16:00
Szombattól éjfél után is lehet horgászni

Szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek, horgászni pedig éjfél után is lehet – jelentette be Orbán Viktor.

2021. 04. 23., 17:30
Munkaerő-gondokat is hozhat a nyitás a vendéglátóhelyeknek

Április 24-én kinyithatnak a hazai vendéglátóhelyek teraszai, és ha az időjárás is engedi, a várakozások szerint sok vendég él is majd a lehetőséggel, hogy hosszú idő után újra egy étteremben kávézzon vagy ebédeljen. Nagy kérdés azonban, hogy kik fogják kiszolgálni a teraszokra beülőket.

2021. 04. 22., 14:45
Szombaton kinyithatnak a teraszok

Valószínűleg pénteken meglesz a 3,5 millió beoltott, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2021. 04. 21., 18:15
Újranyitás: amire minden vendéglátónak figyelnie kell

A Nébih összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását.

2021. 04. 05., 22:15
Így változik az élet 2,5 millió beoltottal

Várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

2021. 03. 24., 09:41
„Négyzetméter alapú” nyitást javasol a kamara: itt vannak a részletek

Az MKIK teljes mértékben elkötelezett az emberi élet megóvása iránt azzal, hogy ezt kísérnie szükséges egy jól strukturált gazdasági újraindítási tervnek, amely magában foglalja az üzletek és szolgáltatások gyorsabb ütemű, célzott és rendkívül felelősségteljes megnyitását.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS