Turizmusfejlesztés

Itt találod az összes cikket a „turizmusfejlesztés” témában!

Elkészült a Széchenyi István Egyetem turizmusfejlesztési stratégiája

Elkészült a Széchenyi István Egyetem turizmusfejlesztési stratégiája

A Győrbe és Pannonhalmára érkező turisták hosszabb időt töltsenek a két városban, több szolgáltatást vegyenek igénybe, és ezáltal több bevételre tegyen szert a térség – ezt a célt szolgálják azok a stratégiák és szakmai dokumentumok, amelyek a Széchenyi István Egyetem vezetésével készültek egy európai uniós projekt keretében.
2021. 01. 26., 13:00
Ekkorra várják a budapesti turizmus újraéledését

Online konzultációt rendezett a Budapesti Turizmusfejlesztési Stratégiáról a BFTK utódja, a Budapest Brand Zrt. A szervezet vezetője szerint ősznél előbb nem várható a fővárosi turizmus újjáéledése.

2020. 11. 27., 11:30
Új elnököt választott a TUTSZ

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) online megtartott tisztújító közgyűlésén elnökké választották Holczerné Szentirmai Ágnest, a szervezet korábbi titkárát.

2020. 10. 14., 10:45
Nekik nem kellene fizetni turizmusfejlesztési hozzájárulást

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvénytervezetét. A javaslatok között szerepel, hogy a köztes értékesítők mentesüljenek a turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetése alól.

2019. 09. 11., 10:15
Holczer Ágnes: A bizalom az alap, amire építkezünk

Magyarországon sokan felesleges ráfordításként érzik a tanácsadó alkalmazását – mondja az Üzletemnek adott interjúban Holczer Ágnes, a HONifo Turisztikai Üzletviteli Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS