Titán-dioxid

Itt találod az összes cikket a „titán-dioxid” témában!

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőség-megőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.
2021. 05. 10., 18:15
Nem biztonságos az E171 élelmiszer-adalékanyag

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) frissítette a titán-dioxid (E 171) biztonsági értékelését, amely szerint a színezék élelmiszer adalékanyagként történő felhasználása már nem tekinthető biztonságosnak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS