Itt találod az összes cikket a „Szekszárd” témában!
Él egy fiatal borász Szekszárdon, aki Kadarka Man néven szerepel a közösségi oldalakon, a kadarkáról írta a diplomamunkáját, portfólióját pedig merészen mindössze két fajtából alakította ki: kékfrankosból és kadarkából. Ő ifjabb Heimann Zoltán. De vajon hogyan alakult ki benne ez a kadarka iránti szenvedély?
Jó minőségű, de közepes vagy annál kisebb mennyiségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők.
Egy romos tanyán kezdtük a borászkodást, ma pedig világszínvonalú üzemben készítjük borainkat – mondja az Üzletemnek Takler András szekszárdi borász.
Vállalkozásunk családi alapokon nyugszik, több száz éves hagyományokkal, generációkon átívelően hosszú távra tervezünk – mondja az Üzletemnek Vesztergombi Csaba szekszárdi borász.
A szekszárdi családi pincészet, a Vida Borbirtok és egy spanyol dizájner közös munkájával születtek új címkék.
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
A Paksi Atomerőműben befejezték a 2. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.