Somló

Itt találod az összes cikket a „Somló” témában!

Ilyen, amikor a szemüveges srác bort csinál

Ilyen, amikor a szemüveges srác bort csinál

Hogy milyenek a borai? Nos, Ádám volt olyan bevállalós, hogy élő adásban pattintsa ki a dugót a palackokból, mi meg finomkodás nélkül mondtuk el benyomásainkat.
2021. 11. 29., 19:26
Ilyen borokat csak Györgykovács Imre tud Somlóból kikalapálni

Bár a neve fogalom, soha nem emlegették úgy, mint az úgynevezett sztárborászokét. Imréről amúgy lepattan a hírnév. Ő csak teszi a dolgát, és olyan szinten önazonos, hogy ezzel meg is elégszik. Csöppnyi területen (0, 48 ha), kis tételekben készít világklasszis borokat Somló bazaltorgonái alatt.

2020. 09. 09., 11:30
Ötödször ünneplik a juhfarkot a somlói borászok

Október 17-én ötödik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásából a Juhfark legnagyobb bemutatóját. Az elmúlt évek legjobb, különböző stílusban elkészített tételeit kóstolhatja meg a közönség.

2019. 12. 03., 12:30
Ők kapták a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat

Alapításának 70., és alapítója, Tornai Endre születésének 95. évfordulója tiszteletére a Tornai Pincészet a Somlókörnyéki Önkormányzatok Szövetségével és a Somlói Borrend Egyesülettel közösen 2016-ban létrehozta a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat.

2019. 10. 22., 09:30
Lehet szavazni a Tornai Endre emlékdíjra

Alapításának 70., és alapítója, Tornai Endre születésének 95. évfordulója tiszteletére a Tornai Pincészet a Somlókörnyéki Önkormányzatok Szövetségével és a Somlói Borrend Egyesülettel közösen 2016-ban létrehozta a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS