NKFI Hivatal

Itt találod az összes cikket a „NKFI Hivatal” témában!

30 milliárd forint támogatást kaptak innovatív vállalatok

30 milliárd forint támogatást kaptak innovatív vállalatok

Megszülettek a támogatói döntések a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tavaly ősszel kiírt Fókuszterületi innovációs pályázatán.
2024. 05. 02., 20:10
EIT Jumpstarter program: 10 ezer eurót is érhet egy jó ötlet

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) idén is meghirdette az EIT Jumpstarter programot. Az EIT Jumpstarter az egyik legtágabb ágazatközi program, amelyet olyan korai stádiumú innovátorok számára terveztek, akik szeretnének megerősödni és elindítani üzleti tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az NKFI Hivatal.

2024. 02. 05., 10:55
Idén 147 milliárd forintból indulnak új kutatási és innovációs pályázatok

Csák János kulturális és innovációs miniszter a közelmúltban hirdette ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) 2024. évi Programstratégiáját: idén 147 milliárd forintból indulnak új pályázatok a magyar kutatás és innováció ösztönzésére. Kiss Ádámot, az NKFI Alapot kezelő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét a részletekről kérdeztük.

2024. 02. 02., 14:10
WIPO-továbbképzések 2024-ben

Megjelent a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) 2024. évi továbbképzési portfóliója.

2023. 12. 11., 14:10
Startup Factory 2023: 11 projekt kap támogatást

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közzétette a Startup Factory 2023 (2023-1.1.3-STARTUP) pályázati felhíváson támogatást nyert projektek listáját.

2023. 11. 13., 15:10
Elindult a HorizontPéntek10 webinársorozat

Az NKFI Hivatal szervezésében megrendezendő programsorozat célja, hogy áttekintést adjon a Horizont Európa keretprogram érdekes témáiról, aktuális felhívásairól, valamint gyakorlati ismereteket nyújtson a sikeres pályázáshoz.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS