Munkavédelem

Itt találod az összes cikket a „munkavédelem” témában!

Új ólom- és diizocianát-határértékeket állapított meg az Európai Bizottság

Új ólom- és diizocianát-határértékeket állapított meg az Európai Bizottság

A munkavállalók védelmének javítása érdekében az ólomra és a diizocianátra vonatkozóan új expozíciós határértékeket állapított meg az Európai Bizottság.
2022. 11. 10., 16:52
Tudtad, hogy a munkavédelem a munkavállaló érdeke (is)?

A munkavédelmi oktatást sokszor a hátunk közepére sem kívánjuk. De miért érezzük ezt? Talán, mert kötelező? Nem látjuk, hogy bármi haszna is lenne? Kényelmetlen, hogy olyan sok szabályt kell betartani? Úgy érezzük, hogy csak hátráltat a munkában? Hogyan lehet a munkavédelem a munkavállaló érdeke (is)? A kérdésekre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.

2022. 08. 29., 20:17
Ebben az 5 ágazatban a legveszélyesebb dolgozni

Munkavédelmi szempontból az építőipart, a mezőgazdaságot, az állattenyésztést, a raktározás-szállítmányozást és az egészségügyi ágazatot nevezték meg a legveszélyesebbnek.

2022. 07. 22., 15:27
Félmilliós bírság a kánikulai mulasztások miatt

A legtöbbször adminisztratív jellegű mulasztásokon érte a munkaadókat a rendkívüli hőségben kötelező munkavédelmi intézkedések betartatása érdekében június végén lezajlott országos célvizsgálat.

2022. 06. 28., 11:27
Országos munkavédelmi célvizsgálat a rendkívüli hőség miatt

A munkaadók kötelesek gondoskodni különösen a szabadban fizikai munkát végzők egészségének megóvásáról a tartós nagy melegben. A hideg ivóvíz, árnyékot adó sátorlap, ponyva mellett rosszullét esetére mobiltelefonnak is kéznél kell lennie a munkaterületeken – hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium. A tárca országos munkavédelmi célvizsgálatot rendelt el a rendkívüli hőség miatt szükséges intézkedések ellenőrzése, betartatása érdekében.

2022. 06. 17., 15:17
Egyszerűsödtek a távmunkával kapcsolatos munkavédelmi szabályok

Júniustól emelkedtek törvényi szintre a távmunka veszélyhelyzet idején alkalmazott szabályai. Az egyszerűsítéseknek köszönhetően javulhatnak az otthonról dolgozók munkakörülményei, csökkenhetnek az egészségügyi kockázatok. A munkavédelmi előírások betartását részletes tájékoztató könnyíti meg a munkáltatók és munkavállalók számára.

2020. 06. 02., 15:15
Mikor köteles a munkáltató munkavédelmi kockázatértékelést végezni?

A munkáltató egyik alapvető kötelezettsége, hogy a munkavállalók számára biztosítsa az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzést. Ahhoz, hogy e kötelezettségének eleget tudjon tenni, alapvető feltétel, hogy a munkáltató tisztában legyen a munkabiztonságot és a dolgozók egészségét veszélyeztető kockázatokkal, és megtegye a szükséges lépéseket.

2019. 07. 03., 17:31
Országos munkavédelmi kampány indul az építőiparban

Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében két éves, országos tájékoztató kampányt indít a Pénzügyminisztérium (PM) az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ) közösen – jelentette be a PM foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS