Mezőgazdaság

Itt találod az összes cikket a „Mezőgazdaság” témában!

27 százalékkal drágultak tavaly a növénytermesztési termékek

27 százalékkal drágultak tavaly a növénytermesztési termékek

2021-ben a teljes mezőgazdasági kibocsátás árindexe 17 százalékkal volt magasabb a 2020. évinél – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2021. 12. 09., 09:19
Az árak emelkedése húzza a mezőgazdaságot

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke 2021-ben 13 százalékkal nőtt; a termelési volumen 2,3 százalékkal csökkent, az árak 16 százalékkal emelkedtek – tájékoztatott a KSH.

2019. 12. 11., 12:30
Az árak húzták idén a mezőgazdaságot

A termelési volumen 0,7 százalékos csökkenése, valamint a termelői árak 3,8 százalékos emelkedése következtében a mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke 3,1 százalékkal nőtt idén a tavalyihoz képest – közölte első becslése alapján a statisztikai hivatal.

2019. 07. 15., 12:30
Indul a hazai görögdinnye szezon

A hét elejétől már az egész országban elérhető lesz a hazai, minőségi, friss görögdinnye – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

2019. 02. 23., 12:45
Mezőgazdaság, 2018: a legfontosabb adatok

2018-ban a növénytermesztés és az állattenyésztés termelési volumene egyaránt nőtt, így a mezőgazdaság kibocsátása 3,6 százalékkal magasabb lett, mint 2017-ben – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

2018. 12. 11., 10:27
Növekedett a mezőgazdaság teljesítménye 2018-ban

A mezőgazdaság kibocsátási volumene 2018-ban 3,1 százalékkal növekedett, a növénytermesztési termékek volumene 1,8, az állattenyésztésé 5,7 százalékkal haladta meg a 2017. évit.

2018. 12. 07., 12:45
Többet kapnak vissza az agrárbiztosítást kötő gazdák

Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák, mivel idén nyáron 4 milliárd forintról 5 milliárd forintra emelték az agrárbiztosítások díjtámogatási keretét.

2018. 12. 03., 17:00
 Gluténmentesen folytatódik az Agrárkamara kézikönyv-sorozata

„Élelmiszeripari kézikönyv” című sorozatot indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiadványok a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatását, ismereteik bővítését, valamint a minőségi élelmiszerek előállításának támogatását segítik. A sorozat első része az élelmiszeripari alapfogalmakat mutatta be, melyet most gluténmentes élelmiszerekről szóló kiadvány követ.

2018. 11. 30., 15:00
Jó, ha tudnak erről a magyar rizstermesztők

Az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat vízmennyisége után a 2018. augusztus 15. és 2018. november 30. közötti időszakban nem kell a vízfelhasználónak vízkészletjárulékot fizetni.

2018. 11. 28., 17:00
Hivatalosan is mester lett ma 14 magyar méhész

Mezőgazdasági gépész, méhész, patkolókovács, lovász, virágkötő, gyümölcspálinka-gyártó, hentes és mészáros mesterleveleket adott át ma a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Idén összesen 80 szakember tett mestervizsgát ezekben a szakmákban.

2018. 11. 27., 18:00
Új marketingtrendeket mutat be az Agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága december 4-én tartja az „Együtt az élelmiszeriparért” című konferenciasorozata keretében az új marketingtrendekről szóló rendezvényét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS