Borkóstoló

Itt találod az összes cikket a „borkóstoló” témában!

Megváltoztatta a koronavírus-járvány a borturizmust

Megváltoztatta a koronavírus-járvány a borturizmust

A szabadba és az online térbe helyezte át a borturizmus eseményeit a koronavírus okozta járványhelyzet, amely tartós trendnek bizonyulhat – véli Schieber Anita, a Schieber Pincészet tulajdonosa és vezetője.
2020. 10. 14., 16:00
Piknik Kódex szabályozza az Őszi Gasztrosétát Etyeken

A Gasztrosétányon október 24-én és 25-én10.00 órától nyitnak a pinceajtók és a Piknik Kódex útmutatásait betartva, az egyes helyszínek befogadóképességét figyelembe véve várják a kikapcsolódni, kóstolni, e-bike-túrázni vágyókat Etyeken..

2020. 09. 09., 11:30
Ötödször ünneplik a juhfarkot a somlói borászok

Október 17-én ötödik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásából a Juhfark legnagyobb bemutatóját. Az elmúlt évek legjobb, különböző stílusban elkészített tételeit kóstolhatja meg a közönség.

2020. 06. 25., 15:15
Bor busszal csábítják a vendégeket Egerbe

Az Egerbe látogató borkedvelőknek kínál lehetőséget az Egri Bor Busz, hogy egy nap több pincészetbe is eljuthassanak, és így jobban megismerhessék a helyi borkultúrát.

2020. 03. 11., 16:00
Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Csaknem 60 Tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

2020. 03. 02., 12:15
Márciusban újra hölgyborászok kóstoltatnak

Ismét összejönnek Magyarország nagyszerű borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A kóstolónak idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont március 7-én.

2019. 04. 15., 13:15
Budapesten is megkóstolhatja Brad Pitt rozéját

A laikusok számára valószínűleg nem cseng ismerősen a Château Miraval borászat neve. Pedig a francia borászat már 8 éve Angelina Jolie és Brad Pitt tulajdonában van.

2019. 03. 05., 08:00
Elkezdődött a szezon a budafoki pincékben

Újra várja a látogatókat az Európában egyedülálló budafoki pincevilág. Minden hónap első szombatján indulnak a buszok a Bálnától, hogy a vendégek borokat és pezsgőket kóstolhassanak.

2019. 02. 04., 11:00
A február Magyarországon is a furminté

2019 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február. Budapesten pedig a Mezőgazdasági Múzeumban február 7-én tartják a Nagy Furmint Kóstolót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS