Támogatott mezőgazdasági biztosítási szerződések: fontos információk

2018. 12. 18., 11:32

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának tájékoztatója a szerződések előzetes jóváhagyásáról.

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, „Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás” című (VP3-17.1.1-16) felhívásban foglaltak alapján vehető igénybe a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás. Az intézkedés keretében a mezőgazdasági termelők évente pályázhatnak az adott gazdasági év termelési veszteségeire megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződések díjához nyújtott támogatásra. Olyan mezőgazdasági biztosítási szerződések díja támogatható, amelyek üzemi szinten a növénykultúrában 30 százalékot meghaladó mértékű hozamcsökkenést okozó kedvezőtlen időjárási jelenségek által okozott veszteségekre nyújtanak fedezetet.

A még jóváhagyással nem rendelkező, díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítási szerződések biztosítók/biztosító egyesületek általi előkészítése érdekében a szerződések előzetes jóváhagyásáról a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (továbbiakban: VP IH) az alábbi tájékoztatást adja.

A biztosítók/biztosító egyesületek a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás pályázati felhívás 3. pontjában felsorolt követelményeknek megfelelő mezőgazdasági biztosítási szerződések különös biztosítási feltételei vonatkozásában legkésőbb 2019. január 31-ig kérhetik a VP IH előzetes jóváhagyását.

A biztosítók/biztosító egyesületek a szerződéseket papír alapon a VP IH részére, az

  • 1860 Budapest, Pf. 1.

címre és elektronikusan az

e-mail-címre 2019. január 31. napjáig küldhetik meg.

A mezőgazdasági biztosítási szerződések a már megjelent VP3-17.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek való megfelelőségéről és azok előzetes jóváhagyásáról a VP IH legkésőbb 2019. március 31-ig közleményt ad ki. Amennyiben a mezőgazdasági biztosítási szerződések különös feltételeinek előzetes jóváhagyása a VP IH és a biztosító közötti eljárásban nem történik meg, úgy a támogatás termelői igénylésekor kell benyújtani a megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződést a kifizető ügynökséghez, amelynek megfelelőségét a kifizető ügynökség a támogatási jogosultság vizsgálatakor ellenőrzi.

A már jóváhagyott különös szerződési feltételeket a pályázati felhívás, illetve a vonatkozó jogszabályok változása esetén szükséges módosítani. A VP IH ezzel kapcsolatban ezúton is felhívja a figyelmet a 2018.11.14-én megjelent – a felhívás 2. számú mellékletének módosítását érintő – közleményre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 09:26:00
A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint 1000 érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS