Támogatott mezőgazdasági biztosítási szerződések: fontos információk

2018. 12. 18., 11:32

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának tájékoztatója a szerződések előzetes jóváhagyásáról.

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, „Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás” című (VP3-17.1.1-16) felhívásban foglaltak alapján vehető igénybe a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás. Az intézkedés keretében a mezőgazdasági termelők évente pályázhatnak az adott gazdasági év termelési veszteségeire megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződések díjához nyújtott támogatásra. Olyan mezőgazdasági biztosítási szerződések díja támogatható, amelyek üzemi szinten a növénykultúrában 30 százalékot meghaladó mértékű hozamcsökkenést okozó kedvezőtlen időjárási jelenségek által okozott veszteségekre nyújtanak fedezetet.

A még jóváhagyással nem rendelkező, díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítási szerződések biztosítók/biztosító egyesületek általi előkészítése érdekében a szerződések előzetes jóváhagyásáról a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (továbbiakban: VP IH) az alábbi tájékoztatást adja.

A biztosítók/biztosító egyesületek a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás pályázati felhívás 3. pontjában felsorolt követelményeknek megfelelő mezőgazdasági biztosítási szerződések különös biztosítási feltételei vonatkozásában legkésőbb 2019. január 31-ig kérhetik a VP IH előzetes jóváhagyását.

A biztosítók/biztosító egyesületek a szerződéseket papír alapon a VP IH részére, az

  • 1860 Budapest, Pf. 1.

címre és elektronikusan az

e-mail-címre 2019. január 31. napjáig küldhetik meg.

A mezőgazdasági biztosítási szerződések a már megjelent VP3-17.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek való megfelelőségéről és azok előzetes jóváhagyásáról a VP IH legkésőbb 2019. március 31-ig közleményt ad ki. Amennyiben a mezőgazdasági biztosítási szerződések különös feltételeinek előzetes jóváhagyása a VP IH és a biztosító közötti eljárásban nem történik meg, úgy a támogatás termelői igénylésekor kell benyújtani a megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződést a kifizető ügynökséghez, amelynek megfelelőségét a kifizető ügynökség a támogatási jogosultság vizsgálatakor ellenőrzi.

A már jóváhagyott különös szerződési feltételeket a pályázati felhívás, illetve a vonatkozó jogszabályok változása esetén szükséges módosítani. A VP IH ezzel kapcsolatban ezúton is felhívja a figyelmet a 2018.11.14-én megjelent – a felhívás 2. számú mellékletének módosítását érintő – közleményre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS