Támogatott mezőgazdasági biztosítási szerződések: fontos információk

2018. 12. 18., 11:32

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának tájékoztatója a szerződések előzetes jóváhagyásáról.

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, „Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás” című (VP3-17.1.1-16) felhívásban foglaltak alapján vehető igénybe a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás. Az intézkedés keretében a mezőgazdasági termelők évente pályázhatnak az adott gazdasági év termelési veszteségeire megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződések díjához nyújtott támogatásra. Olyan mezőgazdasági biztosítási szerződések díja támogatható, amelyek üzemi szinten a növénykultúrában 30 százalékot meghaladó mértékű hozamcsökkenést okozó kedvezőtlen időjárási jelenségek által okozott veszteségekre nyújtanak fedezetet.

A még jóváhagyással nem rendelkező, díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítási szerződések biztosítók/biztosító egyesületek általi előkészítése érdekében a szerződések előzetes jóváhagyásáról a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (továbbiakban: VP IH) az alábbi tájékoztatást adja.

A biztosítók/biztosító egyesületek a Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás pályázati felhívás 3. pontjában felsorolt követelményeknek megfelelő mezőgazdasági biztosítási szerződések különös biztosítási feltételei vonatkozásában legkésőbb 2019. január 31-ig kérhetik a VP IH előzetes jóváhagyását.

A biztosítók/biztosító egyesületek a szerződéseket papír alapon a VP IH részére, az

  • 1860 Budapest, Pf. 1.

címre és elektronikusan az

e-mail-címre 2019. január 31. napjáig küldhetik meg.

A mezőgazdasági biztosítási szerződések a már megjelent VP3-17.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek való megfelelőségéről és azok előzetes jóváhagyásáról a VP IH legkésőbb 2019. március 31-ig közleményt ad ki. Amennyiben a mezőgazdasági biztosítási szerződések különös feltételeinek előzetes jóváhagyása a VP IH és a biztosító közötti eljárásban nem történik meg, úgy a támogatás termelői igénylésekor kell benyújtani a megkötött mezőgazdasági biztosítási szerződést a kifizető ügynökséghez, amelynek megfelelőségét a kifizető ügynökség a támogatási jogosultság vizsgálatakor ellenőrzi.

A már jóváhagyott különös szerződési feltételeket a pályázati felhívás, illetve a vonatkozó jogszabályok változása esetén szükséges módosítani. A VP IH ezzel kapcsolatban ezúton is felhívja a figyelmet a 2018.11.14-én megjelent – a felhívás 2. számú mellékletének módosítását érintő – közleményre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.