Ősszel új kedvence lett a magyar utazóknak

2023. 12. 19., 17:10

Nyáron Horvátország, télen Ausztria verhetetlen a magyar utazók körében, idén ősszel pedig Olaszország szerezte meg az első helyet a Bank360.hu-n kötött utasbiztosítások alapján. Szeptember-novemberben az átlagos díj 9500 forint volt, a legolcsóbb biztosítás Ausztriába, a legdrágább az USA-ba szólt.

A nyári kedvenc Horvátországot megelőzve Olaszország volt a legnépszerűbb őszi célpontja azoknak a Magyarországról külföldre utazóknak, akik a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával kötötték meg a szerződéseiket. A szeptember és november között létrejött biztosítások 14 százalékának Olaszország volt az úti célja, míg 8 százaléknak Horvátország és 7 százaléknak Görögország. A sorban Spanyolország és a magyarok téli kedvence, Ausztria következett 6-6 százalékos részesedéssel.

A legtöbb utasbiztosítást már nem tengerparti nyaralásra igényelték az utazók, mint nyáron, hanem városlátogatásra (52 százalék), bár még sokan mentek tengerpartra az utószezonban is (32 százalék). Üzleti és egyéb céllal 12 százaléknyian keltek útra, 3 százalék extrém sportolni, 1 százalék pedig fizikai munkát végezni ment külföldre. Őszre az utak többségének hossza lerövidült a nyáron jellemző 8 napról 4-5 napra, ami ugyancsak a városnéző túrák népszerűségére vezethető vissza.

Az ősszel is nyarat keresők körében népszerű célpont volt az Egyesült Arab Emírségek, ahogyan sok magyar utazott Indonéziába, Thaiföldre, Srí Lankára és Maldív-szigetekre, illetve a karibi térségbe, például Dominikára vagy Aruba szigetére is.

Pár száz forinttól 150 ezer forintig kötöttek biztosításokat

Az utasbiztosítások túlnyomó többségét egy vagy két főre kötötték. Az átlagos díjösszeg 9500 forint volt, az egy biztosítottra jutó napi díj pedig 820 forint. A legolcsóbb kötvény 362 forintba került, amely most is egynapos ausztriai, városnézős utazásra szólt.

A legmagasabb biztosítási díj ezúttal 150 ezer forint volt, ami egy utazó három hónapos útját biztosítja az Amerikai Egyesült Államokban. Három személy egy hónapos, brazíliai tengerparti nyaralásra indult mintegy 100 ezer forint díjért kötött biztosítással. Közel ennyibe került egy három hetes mexikói látogatás biztosítása is öt utazó részére.

A kiutazók 35 százaléka az utazás előtt egy nappal, 21 százaléka pedig az utazás napján kötötte meg mobilján vagy számítógépén az utasbiztosítását a Bank360.hu kalkulátorán. Akadt azonban két olyan utas is, aki az utazása előtt közel egy évvel már leszerződött. A kiutazók több mint 60 százaléka repülőre szállt, közel negyede autóval utazott, a többiek busszal, vonattal vagy motorral közlekedtek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.