Hároméves tervet adott át részvényeseink a Generali

2018. 11. 22., 14:00

A nemzetközi Generali Csoport jóváhagyta a vállalat új, hároméves stratégiai tervét.

A hároméves stratégiai terv összhangban áll a Generali Csoport azon törekvéseivel, hogy

  • élethosszig tartó partnerségben innovatív, személyre szabott megoldásokkal segítse ügyfeleit a vállalat egyedülálló tanácsadói hálózatán keresztül,
  • a lakossági, kisvállalkozói és szakmai biztosítások európai piacán továbbra is az élen járjon,
  • fókuszált nemzetközi vagyonkezelési platformot alakítson ki,
  • a nagy potenciálú piacokon keressen új lehetőségeket.

Az új stratégia bejelentéséről Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Generali egy igen ambiciózus – a Generali 2021 címet viselő – stratégiát tárt a részvényesei elé, amellyel gyorsítani kívánja a Csoport növekedését, ugyanakkor kimagasló megtérülést biztosít részvényeseinek."

A Generali 2021 terv részeként a Csoport kifejezett törekvése, hogy a 2018-21 közötti időszakban növekvő részvényenkénti megtérülést biztosítson, 6-8 százalékos CAGR (összetett éves növekedési ráta) mellett. A fenti cél eléréséhez szükség van

  • a Csoport fő tevékenységének javuló nyereségességére, amit a Generali biztosítási és vagyonkezelési üzletágaitól vár,
  • nagyobb hatékonyságra, amit a fejlett piacokon további 200 millió eurós költségmegtakarítás révén kívánnak elérni,
  • valamint a kamatköltségek aktív menedzsmentjére és tőkeátcsoportosításokra a nyereséges növekedési lehetőség finanszírozásához.

63 milliárd eurós díjbevételével a Generali meghatározó szereplő az európai biztosítási piacon. Kiterjedt értékesítői hálózatában több mint 150 ezer tanácsadó és értékesítő munkatárs dolgozik Európa legnagyobb piacain.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 10:13
Élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca egy új, 2023. április végén érvénybe lépő jogszabály miatt. Az ügyfelek többek között egy plusz alkalmat kapnak a lakásbiztosítási szerződésük költségek nélküli felmondására.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.