Hároméves tervet adott át részvényeseink a Generali

2018. 11. 22., 14:00

A nemzetközi Generali Csoport jóváhagyta a vállalat új, hároméves stratégiai tervét.

A hároméves stratégiai terv összhangban áll a Generali Csoport azon törekvéseivel, hogy

  • élethosszig tartó partnerségben innovatív, személyre szabott megoldásokkal segítse ügyfeleit a vállalat egyedülálló tanácsadói hálózatán keresztül,
  • a lakossági, kisvállalkozói és szakmai biztosítások európai piacán továbbra is az élen járjon,
  • fókuszált nemzetközi vagyonkezelési platformot alakítson ki,
  • a nagy potenciálú piacokon keressen új lehetőségeket.

Az új stratégia bejelentéséről Philippe Donnet, a nemzetközi Generali Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Generali egy igen ambiciózus – a Generali 2021 címet viselő – stratégiát tárt a részvényesei elé, amellyel gyorsítani kívánja a Csoport növekedését, ugyanakkor kimagasló megtérülést biztosít részvényeseinek."

A Generali 2021 terv részeként a Csoport kifejezett törekvése, hogy a 2018-21 közötti időszakban növekvő részvényenkénti megtérülést biztosítson, 6-8 százalékos CAGR (összetett éves növekedési ráta) mellett. A fenti cél eléréséhez szükség van

  • a Csoport fő tevékenységének javuló nyereségességére, amit a Generali biztosítási és vagyonkezelési üzletágaitól vár,
  • nagyobb hatékonyságra, amit a fejlett piacokon további 200 millió eurós költségmegtakarítás révén kívánnak elérni,
  • valamint a kamatköltségek aktív menedzsmentjére és tőkeátcsoportosításokra a nyereséges növekedési lehetőség finanszírozásához.

63 milliárd eurós díjbevételével a Generali meghatározó szereplő az európai biztosítási piacon. Kiterjedt értékesítői hálózatában több mint 150 ezer tanácsadó és értékesítő munkatárs dolgozik Európa legnagyobb piacain.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS