Erre is figyeljünk utazás előtt, hogy biztos legyen a pihenés

2021. 07. 07., 15:00

Fokozatosan változnak az utazással kapcsolatos szabályok, így érdemes tisztában lenni a külföldi utazás tervezése során azzal, hogy az úticélul választott országra érvényes-e az utasbiztosításunk. A K&H utasbiztosítása azokra az országokra is kiterjed, amelyek ugyan szerepelnek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek listáján (I. kategória), de kizárólag a COVID-19 járvány miatt kerültek fel oda.

Tekintettel a javuló járványhelyzetre, az utazási szabályokban történő folyamatos változásokra, a K&H Biztosító módosította az utasbiztosításokra vonatkozó feltételeit. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a biztosítás kiterjed azokra is, akik olyan országba utaznak, amelyet az utazás kezdetekor – azaz a beutazás napján – a Külgazdasági és Külügyminisztérium kizárólag a világjárvány miatt sorolt az utazási célpontként nem javasolt államok közé. A nem javasolt országok listája a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek oldalon található.

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese azt mondta: „Az utasbiztosításunk azokat a károkat is téríti, melyek a COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatosak, ha az érintettnek van védettségi igazolványa és papíralapú oltási igazolása, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha az olyan 18 év alatti személyt érint, aki védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete alatt áll.”

Hozzátette: „Fontos, ha esetleg külföldön a járvány miatt karantént rendelnek el és emiatt nem tud hazautazni valaki, akkor az utasbiztosítás meg is hosszabbítható.”

A K&H felhívja a figyelmet, hogy minden külföldi utazásra érdemes megkötni az utasbiztosítást, ami egy esetleges betegség vagy éppen baleset esetén komoly kiadásoktól mentesítheti az érintetteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS