Erre is figyeljünk utazás előtt, hogy biztos legyen a pihenés

2021. 07. 07., 15:00

Fokozatosan változnak az utazással kapcsolatos szabályok, így érdemes tisztában lenni a külföldi utazás tervezése során azzal, hogy az úticélul választott országra érvényes-e az utasbiztosításunk. A K&H utasbiztosítása azokra az országokra is kiterjed, amelyek ugyan szerepelnek a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek listáján (I. kategória), de kizárólag a COVID-19 járvány miatt kerültek fel oda.

Tekintettel a javuló járványhelyzetre, az utazási szabályokban történő folyamatos változásokra, a K&H Biztosító módosította az utasbiztosításokra vonatkozó feltételeit. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a biztosítás kiterjed azokra is, akik olyan országba utaznak, amelyet az utazás kezdetekor – azaz a beutazás napján – a Külgazdasági és Külügyminisztérium kizárólag a világjárvány miatt sorolt az utazási célpontként nem javasolt államok közé. A nem javasolt országok listája a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek oldalon található.

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese azt mondta: „Az utasbiztosításunk azokat a károkat is téríti, melyek a COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatosak, ha az érintettnek van védettségi igazolványa és papíralapú oltási igazolása, amelyen mindkét oltási dátum szerepel, illetve ha az olyan 18 év alatti személyt érint, aki védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete alatt áll.”

Hozzátette: „Fontos, ha esetleg külföldön a járvány miatt karantént rendelnek el és emiatt nem tud hazautazni valaki, akkor az utasbiztosítás meg is hosszabbítható.”

A K&H felhívja a figyelmet, hogy minden külföldi utazásra érdemes megkötni az utasbiztosítást, ami egy esetleges betegség vagy éppen baleset esetén komoly kiadásoktól mentesítheti az érintetteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.