A járvány hatására növekedtek a romániai biztosítók bevételei

2020. 10. 08., 11:30

Növelte az egészségbiztosítások iránti keresletet a koronavírus-járvány, ami miatt csökkent a piac függősége a gépjármű-biztosításoktól Romániában.

Nemcsak a futárszolgálatok és a webáruházak a nagy nyertesei a koronavírus-világjárványnak Romániában, hanem a biztosítótársaságok számára is hasznot hajtott a pandémia – írja a Krónika.

Két tényező is pörgette a biztosítók profitját. Egyrészt a szükségállapot alatt, március közepe és május közepe között bevezetett kijárási korlátozások idején számottevően csökkent a gépjárműforgalom, és ezáltal a balesetek száma is, így jóval kevesebb kárpótlást kell fizetniük a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási vagy CASCO-kötvények után.

Másrészt nagyon sok magánszemély és cég gondolkodott úgy, hogy egészségbiztosítást köt.

A Romániában jelen levő biztosítótársaságok profitja számottevően nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában elkönyvelt nyereség: idén 101 millió lejes nettó eredményük volt a tavalyi 66 millió lej után.

Az idei év első hat hónapjában csaknem 30 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához mérten, és elérték a 264 millió lejt. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások terén eközben alig 2,67 százalékkal, a CASCO esetében pedig 1,29 százalékkal nőttek az eladások a tavalyi év első feléhez mérten.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS