A járvány hatására növekedtek a romániai biztosítók bevételei

2020. 10. 08., 11:30

Növelte az egészségbiztosítások iránti keresletet a koronavírus-járvány, ami miatt csökkent a piac függősége a gépjármű-biztosításoktól Romániában.

Nemcsak a futárszolgálatok és a webáruházak a nagy nyertesei a koronavírus-világjárványnak Romániában, hanem a biztosítótársaságok számára is hasznot hajtott a pandémia – írja a Krónika.

Két tényező is pörgette a biztosítók profitját. Egyrészt a szükségállapot alatt, március közepe és május közepe között bevezetett kijárási korlátozások idején számottevően csökkent a gépjárműforgalom, és ezáltal a balesetek száma is, így jóval kevesebb kárpótlást kell fizetniük a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási vagy CASCO-kötvények után.

Másrészt nagyon sok magánszemély és cég gondolkodott úgy, hogy egészségbiztosítást köt.

A Romániában jelen levő biztosítótársaságok profitja számottevően nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában elkönyvelt nyereség: idén 101 millió lejes nettó eredményük volt a tavalyi 66 millió lej után.

Az idei év első hat hónapjában csaknem 30 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához mérten, és elérték a 264 millió lejt. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások terén eközben alig 2,67 százalékkal, a CASCO esetében pedig 1,29 százalékkal nőttek az eladások a tavalyi év első feléhez mérten.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.