81 pályázó és 9 milliós díj a Generali Biztosító kkv-knak kiírt pályázatán

2021. 09. 14., 08:54

A kkv-k hazai és európai uniós szinten is a gazdaság hajtóerejének számítanak, éppen ezért fontos, hogy a szektor gyorsan átlendüljön a pandémia által okozott gazdasági nehézségeken. Ennek elősegítése érdekében hívta életre EnterPrize névre keresztelt, nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját a Generali Biztosító.

Generali idén tavasszal ötrészes, ingyenes edukációs webinárium-sorozatot valósított meg. Az online tudásmegosztó szemináriumokon neves szakemberek és cégvezetők osztották meg tapasztalataikat, hazai mikro- kis- és középvállalkozásokat segítve ezzel a jövő kihívásaira való felkészülésben. A képzéseken szó esett többek között a digitalizációról, a hatékonyságnövelésről és a cégvezetés kockázatairól is.

Pályázat fenntarthatósági projektek megvalósítására

Az EnterPrize program keretében a Generali egy fenntarthatósági pályázatot is meghirdetett kkv-k körében munkavállalói jólét, környezetvédelem és a mikroközösségek iránti felelősségvállalás kategóriákban.

A pályázat szakmai együttműködő partnerei Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet igazgatója és Kamasz Melinda, a Növekedés.hu gazdasági hírportál főszerkesztője, akik a biztosító szakértőivel közösen választották ki kategóriánként a nyertes cégeket a beérkezett 81 pályázat közül.

Munkavállalói jólét kategóriában a Ladó-Rec Kft. pályázatát ítélték a legjobbnak. A 2002-ben alapított vállalkozás Magyarország egész területén foglalkozik nem veszélyes papír, műanyag, nem veszélyes elektronikai hulladék, kizárólag hulladékká vált bútor hulladék nagykereskedelmével, valamint bizalmas iratok biztonságos megsemmisítésével. Díjnyertes programjuk a kollégák szakmai fejlesztését, rekreációjuk támogatását, illetve a csapatépítést célozza. Az elnyert támogatásból komplex munkatársi szűrővizsgálatot, spoteszközök beszerzését, szakmai kirándulást, vezetőképző programot, valamint egy családi nap megszervezését valósítják meg.

Sofa Dress Kft. a környezetvédelem témakörében benyújtott pályázatával nyert. A fenntarthatóság jegyében 2021-ben vezette be a cég új termékét, a PET palackokból és építési hulladék újrahasznosításával készülő design kutyafekhelyeit. A Generali EnterPrize pályázatának támogatásával a kézi töltést már gép végzi majd, ezáltal nő a gyártási kapacitás, csökken a termékek ára, és még több fogyasztó számára válik elérhetővé ez a zöld megoldás.

A mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában a Grapoila márkanéven hidegen sajtolt, „zero waste" szőlőmagolajat előállító Virgin Oil Press Kft. nyerte el a díjat. Az elnyert támogatásból egy közösségi kertészeti mintaprogramot valósítanak meg Budapest XXII. kerületi telephelyükön, amelyhez bárki csatlakozhat (például kiskerttulajdonosok, balkonon kertészkedők, közösségi kertek, kosárközösségek, környéken lakók, érdeklődők, iskolák stb.) és a szó nemes értelmében profitálhat belőle: az érdeklődők elméleti és gyakorlati ismeretanyagot sajátíthatnak el, valamint etikus elvek mentén nevelt palántákat vásárolhatnak.

A három vállalkozás egyenként 3 millió forintot nyert programja megvalósítására.

„A mikro-, kis- és középvállalkozások meghatározó szerepet játszanak Európa gazdasági fejlődésében. 2021-ben, a Generali 190 éves jubileumi évében, élethosszig tartó partnerként a gazdasági kilábalást, a megújulást, a fenntarthatóság kultúráját kívánjuk erősíteni a KKV szektorban. Az EnterPRIZE pályázat elsődleges küldetése tehát az anyagi támogatáson túl, hogy felhívjuk a szektor szereplőinek figyelmét azokra a témákra, amelyekben elkerülhetetlen, hogy egy sikeres vállalkozás lépéseket tegyen. Így a munkavállalói jólét, a környezetvédelem, illetve a mikrokörnyezetek iránti felelősségvállalás terén választottunk egy-egy győztes pályázót. Hiszem, hogy ezek a projektek példaként szolgálnak mások számára is. Több mint 80 cég küldte be hozzánk pályázati anyagát, és örömmel tapasztaltuk, hogy a nyertesek mellett is számos izgalmas kezdeményezéssel találkoztunk. Mi, a Generalinál elkötelezettek vagyunk nemcsak saját működésünk és kultúránk alakításában, de környezetünk formálásában is annak érdekében, hogy a jövőnkről szóló döntéseinkben a fenntarthatóság kiemelt szemponttá váljon” – mondta Erdős Mihály, a Generali Biztosító vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-22 18:10:00
A mezőgazdasági termelői árak 2023-ban 16 százalékkal csökkentek, ezen belül a növényi termékek ára 28 százalékkal elmaradt a megelőző évitől, az állatok és állati termékeké pedig 12 százalékkal nőtt. A ráfordítási árak 1,1 százalékos mérséklődéséhez főként a folyó termelőfelhasználás összetevőinek 2,5 százalékos csökkenése járult hozzá, míg a mezőgazdasági beruházások árszínvonala 10 százalékkal emelkedett – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS