81 pályázó és 9 milliós díj a Generali Biztosító kkv-knak kiírt pályázatán

2021. 09. 14., 08:54

A kkv-k hazai és európai uniós szinten is a gazdaság hajtóerejének számítanak, éppen ezért fontos, hogy a szektor gyorsan átlendüljön a pandémia által okozott gazdasági nehézségeken. Ennek elősegítése érdekében hívta életre EnterPrize névre keresztelt, nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját a Generali Biztosító.

Generali idén tavasszal ötrészes, ingyenes edukációs webinárium-sorozatot valósított meg. Az online tudásmegosztó szemináriumokon neves szakemberek és cégvezetők osztották meg tapasztalataikat, hazai mikro- kis- és középvállalkozásokat segítve ezzel a jövő kihívásaira való felkészülésben. A képzéseken szó esett többek között a digitalizációról, a hatékonyságnövelésről és a cégvezetés kockázatairól is.

Pályázat fenntarthatósági projektek megvalósítására

Az EnterPrize program keretében a Generali egy fenntarthatósági pályázatot is meghirdetett kkv-k körében munkavállalói jólét, környezetvédelem és a mikroközösségek iránti felelősségvállalás kategóriákban.

A pályázat szakmai együttműködő partnerei Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet igazgatója és Kamasz Melinda, a Növekedés.hu gazdasági hírportál főszerkesztője, akik a biztosító szakértőivel közösen választották ki kategóriánként a nyertes cégeket a beérkezett 81 pályázat közül.

Munkavállalói jólét kategóriában a Ladó-Rec Kft. pályázatát ítélték a legjobbnak. A 2002-ben alapított vállalkozás Magyarország egész területén foglalkozik nem veszélyes papír, műanyag, nem veszélyes elektronikai hulladék, kizárólag hulladékká vált bútor hulladék nagykereskedelmével, valamint bizalmas iratok biztonságos megsemmisítésével. Díjnyertes programjuk a kollégák szakmai fejlesztését, rekreációjuk támogatását, illetve a csapatépítést célozza. Az elnyert támogatásból komplex munkatársi szűrővizsgálatot, spoteszközök beszerzését, szakmai kirándulást, vezetőképző programot, valamint egy családi nap megszervezését valósítják meg.

Sofa Dress Kft. a környezetvédelem témakörében benyújtott pályázatával nyert. A fenntarthatóság jegyében 2021-ben vezette be a cég új termékét, a PET palackokból és építési hulladék újrahasznosításával készülő design kutyafekhelyeit. A Generali EnterPrize pályázatának támogatásával a kézi töltést már gép végzi majd, ezáltal nő a gyártási kapacitás, csökken a termékek ára, és még több fogyasztó számára válik elérhetővé ez a zöld megoldás.

A mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában a Grapoila márkanéven hidegen sajtolt, „zero waste" szőlőmagolajat előállító Virgin Oil Press Kft. nyerte el a díjat. Az elnyert támogatásból egy közösségi kertészeti mintaprogramot valósítanak meg Budapest XXII. kerületi telephelyükön, amelyhez bárki csatlakozhat (például kiskerttulajdonosok, balkonon kertészkedők, közösségi kertek, kosárközösségek, környéken lakók, érdeklődők, iskolák stb.) és a szó nemes értelmében profitálhat belőle: az érdeklődők elméleti és gyakorlati ismeretanyagot sajátíthatnak el, valamint etikus elvek mentén nevelt palántákat vásárolhatnak.

A három vállalkozás egyenként 3 millió forintot nyert programja megvalósítására.

„A mikro-, kis- és középvállalkozások meghatározó szerepet játszanak Európa gazdasági fejlődésében. 2021-ben, a Generali 190 éves jubileumi évében, élethosszig tartó partnerként a gazdasági kilábalást, a megújulást, a fenntarthatóság kultúráját kívánjuk erősíteni a KKV szektorban. Az EnterPRIZE pályázat elsődleges küldetése tehát az anyagi támogatáson túl, hogy felhívjuk a szektor szereplőinek figyelmét azokra a témákra, amelyekben elkerülhetetlen, hogy egy sikeres vállalkozás lépéseket tegyen. Így a munkavállalói jólét, a környezetvédelem, illetve a mikrokörnyezetek iránti felelősségvállalás terén választottunk egy-egy győztes pályázót. Hiszem, hogy ezek a projektek példaként szolgálnak mások számára is. Több mint 80 cég küldte be hozzánk pályázati anyagát, és örömmel tapasztaltuk, hogy a nyertesek mellett is számos izgalmas kezdeményezéssel találkoztunk. Mi, a Generalinál elkötelezettek vagyunk nemcsak saját működésünk és kultúránk alakításában, de környezetünk formálásában is annak érdekében, hogy a jövőnkről szóló döntéseinkben a fenntarthatóság kiemelt szemponttá váljon” – mondta Erdős Mihály, a Generali Biztosító vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.