Az Erste Bank elemzője adta a legpontosabb előrejelzéseket a magyar gazdaság várható alakulásáról

2020. 05. 19., 17:30

Rendkívül jól szerepeltek az Erste Csoport elemzői a FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésén, előrejelzéseik pontosságával összesen 16 díjat érdemeltek ki. Nyeste Orsolya, az Erste Bank Hungary Zrt. vezető makrogazdasági elemzője két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

Idén is díjazta a legpontosabb előrejelzéseket készítő szakembereket a FocusEconomics. Az elemző cég a világ több mint 130 országára vonatkozó gazdasági becsléseket gyűjti, összesíti és elemzi ki. A társaság az Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésen több mint 350 intézmény 1200 elemzőjétől az elmúlt 22 hónapban, 2018. január és 2019. október között megjelent előrejelzések precizitását hasonlította össze országonként több kategóriában (például GDP, jegybanki alapkamat).

A FocusEconomics emellett országonként „összetettben” is kihirdetett egy-egy győztest: ezek a szakemberek összességében a legpontosabb előrejelzéseket adták az adott állam vizsgált mutatóinak várható alakulásáról. 

A magyarországi makrogazdasági jelzőszámok esetében az „összesített” és a „kamat” kategóriában is Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője végzett az élen a FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésen. Ez azt jelenti, hogy a vizsgált 22 hónapban az Erste munkatársa jelezte előre a legprecízebben a magyarországi kamatok alakulását, illetve összességében ő adta a legpontosabb képet a magyar gazdaság várható teljesítményéről.

„Nagyon örülök a magyar Erste Bank makrocsapata sikerének, a FocusEconomics díja fontos szakmai elismerése annak a munkának, amelyet nap, mint nap végzünk” – mondta Nyeste Orsolya. Az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője 2004 óta dolgozik a pénzintézetnél, számos banki terület munkáját segíti makrogazdasági és bankpiaci előrejelzések készítésével, emellett az Erste Csoport elemzési tevékenységét is támogatja a magyar gazdasághoz, illetve a forint- és kötvénypiachoz kapcsolódó elemzésekkel. 

Az Erste Csoport több kelet-közép-európai leánybankja, valamint az osztrák anyabank elemzői is jól teljesítettek a FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 versenyen. Előrejelzéseik pontosságával összesen 16 díjat érdemeltek ki a megmérettetésen.

A lengyel gazdasággal foglalkozó elemzők a lengyel „összesített” kategóriában szintén elhozták az első helyet, míg a zágrábi pénzintézet a horvát „összesített” kategóriában a második, a szerb „összesített” kategóriában a harmadik helyet szerezte meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS