Az Erste Bank elemzője adta a legpontosabb előrejelzéseket a magyar gazdaság várható alakulásáról

2020. 05. 19., 17:30

Rendkívül jól szerepeltek az Erste Csoport elemzői a FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésén, előrejelzéseik pontosságával összesen 16 díjat érdemeltek ki. Nyeste Orsolya, az Erste Bank Hungary Zrt. vezető makrogazdasági elemzője két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

Idén is díjazta a legpontosabb előrejelzéseket készítő szakembereket a FocusEconomics. Az elemző cég a világ több mint 130 országára vonatkozó gazdasági becsléseket gyűjti, összesíti és elemzi ki. A társaság az Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésen több mint 350 intézmény 1200 elemzőjétől az elmúlt 22 hónapban, 2018. január és 2019. október között megjelent előrejelzések precizitását hasonlította össze országonként több kategóriában (például GDP, jegybanki alapkamat).

A FocusEconomics emellett országonként „összetettben” is kihirdetett egy-egy győztest: ezek a szakemberek összességében a legpontosabb előrejelzéseket adták az adott állam vizsgált mutatóinak várható alakulásáról. 

A magyarországi makrogazdasági jelzőszámok esetében az „összesített” és a „kamat” kategóriában is Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője végzett az élen a FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 megmérettetésen. Ez azt jelenti, hogy a vizsgált 22 hónapban az Erste munkatársa jelezte előre a legprecízebben a magyarországi kamatok alakulását, illetve összességében ő adta a legpontosabb képet a magyar gazdaság várható teljesítményéről.

„Nagyon örülök a magyar Erste Bank makrocsapata sikerének, a FocusEconomics díja fontos szakmai elismerése annak a munkának, amelyet nap, mint nap végzünk” – mondta Nyeste Orsolya. Az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője 2004 óta dolgozik a pénzintézetnél, számos banki terület munkáját segíti makrogazdasági és bankpiaci előrejelzések készítésével, emellett az Erste Csoport elemzési tevékenységét is támogatja a magyar gazdasághoz, illetve a forint- és kötvénypiachoz kapcsolódó elemzésekkel. 

Az Erste Csoport több kelet-közép-európai leánybankja, valamint az osztrák anyabank elemzői is jól teljesítettek a FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2020 versenyen. Előrejelzéseik pontosságával összesen 16 díjat érdemeltek ki a megmérettetésen.

A lengyel gazdasággal foglalkozó elemzők a lengyel „összesített” kategóriában szintén elhozták az első helyet, míg a zágrábi pénzintézet a horvát „összesített” kategóriában a második, a szerb „összesített” kategóriában a harmadik helyet szerezte meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS