Nem öregedett az „átlag magyar személygépkocsi” 2018 második felében

2019. 03. 09., 16:04

2018. december 31-én a hazánkban forgalomban lévő közúti gépjárművek állománya meghaladta a 4,4 millió darabot, ebből a személygépkocsik száma 3,6 millió, a tehergépkocsiké 504 ezer, a motorkerékpároké 176 ezer, a vontatók állománya 77 ezer, az autóbuszoké 19 ezer volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

A gépjárművek átlagos kora fél év alatt 0,1 évvel, 14,2 évre emelkedett, ezen belül a személygépkocsiké és a tehergépkocsiké stagnált, a motorkerékpároké 0,5, a vontatóké 0,1 évvel nőtt. Ugyanakkor az autóbuszok átlagos kora 0,2 évvel csökkent – olvasható a KSH „Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 2018. IV. negyedév” című kiadványában.

2018 IV. negyedévében a Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma 71 ezer volt, az egy évvel korábbinál – 2010 II. negyedéve óta először csökkenve – 3,8 százalékkal kevesebb. A hazánkban először forgalomba helyezett személygépkocsik 29 százalékát együttesen a Volkswagen, a Ford és az Opel márkák adták. Az első alkalommal regisztrált autók 53 százaléka volt használt. Ez az arány az egy évvel korábbihoz képest 2016 II. negyedévétől 2018. III. negyedévéig folyamatosan csökkent, a IV. negyedévben az előző negyedévhez képest 0,9 százalékponttal kevesebb lett, azonban az egy évvel korábbit 0,6 százalékponttal meghaladta. (Ugyanez a mutató 2010 IV. negyedévében még 27 százalék volt.)

2018 IV. negyedévében a Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett motorkerékpárok száma 15, az autóbuszoké 8,6, a tehergépkocsiké 2,1 százalékkal volt nagyobb a 2017. IV. negyedévinél, ugyanakkor a vontatóké 13 százalékkal csökkent. A motorkerékpárok 73 százalékát használt, míg a vontatók 74, az autóbuszok 56 és a tehergépkocsik 61 százalékát új járműként regisztrálták.

Képünk illuztráció.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS