Luxusingatlanok: itt a 800 millió forint feletti kínálat

2022. 10. 20., 14:21

833,8 millió lett a végső licit a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád II. kerületi villájának árverésén. Az aukció nyertesének személyét homály fedi, és azt sem tudni, hogy mi lesz a sorsa a jövőben a Vérhalom téri ingatlannak. Az összeg hallatán azonban felmerül a kérdés: mi mást kaphatott volna a vásárló ennyi pénzért a jelenlegi ingatlanpiacon? Íme a Duna House kínálata 800 millió felett.

Az október második hétvégéjén tartott aukción nagy verseny alakult ki a 496 milliós kikiáltási árról induló, kétszintes villaépületért. A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök otthonáért vívott licitcsatának végül egy 833,8 millió forintos ajánlat vetett véget. Az új tulajdonos a II. kerületi villával és a hozzátartozó telekkel több mint 1800 négyzetméterre tett szert, ami mellé 5 millió forint értékű ingóság is a birtokába került. A hírt olvasva és a végösszeget látva felmerülhet, vajon mi másra elegendő ez az összeg a mai ingatlanpiacon?

„A luxusingatlanok piacán jártas ember szeme könnyedén hozzászokhatott az elmúlt évek során a 800 millió forint feletti ingatlanárakhoz, a Duna House prémium ingatlanokkal foglalkozó üzletágának jelenlegi kínálatában szereplő prime ingatlanok több mint 8 százaléka ennél is magasabb értéket képvisel” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

2022 ingatlanpiacán azonban nem csak a luxus ér ennyit, számos különböző jellegű és felhasználású épületet tartalmaz a paletta.

Aki nem saját használatra, hanem kizárólag befektetés céljából költ 800 millió forint felett ingatlanra, több lehetőség közül is választhat. A szőlő és bor szerelmeseit 860 millió forintért egy komplett szőlőültetvény és újépítésű pincészet várja a történelmi Egri borvidéken, de a turizmust és az állattartást kedvelők egy közel 11 hektáros területen található, jól működő, bejáratott lovardába is fektethetik vagyonukat. A győri komplexum legelőt, szántót, panziót és egy éttermet is magában foglal.

Ha a vásárló saját maga is szeretné kiélvezni ingatlanbefektetésének előnyeit, akkor országszerte válogathat a magas értéket és sok esetben luxus kategóriát képviselő otthonok közül. A budai kerületek hegyvidékein számos lehetőség kínálkozik 800 millió forint felett a piacon. Az érdeklődő választhat magának és családjának csendesebb alternatívaként egy tágas, medencés, örökpanorámás családi villát borospincével a III. kerületi Táborhegyen vagy egy Makovecz stílusú, háromszintes családiházat Svábhegyen.

Aki viszont szívesebben élne a városi nyüzsgéshez közelebb, annak kiváló választás lehet egy II. kerületi klasszikus, egy nettó 250 négyzetméteres modern, kiváló műszaki felszereltségű, Art Deco villalakás Rózsadombon, a történelmi Gül Baba türbéje közelében. Hasonló árkategóriájú prémium ingatlant találhatunk még a Római parton is, egy csendes, elegáns zsákutcában nemrég vált eladóvá egy fantasztikus, egyedi design bútorokkal megtervezett, loft típusú belsőépítészeti megoldásokkal megálmodott, külső jegyeiben amerikai típusú ház, amely több generáció számára is tökéletes.

800 millió forint feletti összeget a fővárostól távolabb eső területeken is el tudnak költeni ingatlanra a vásárlók. A gödi Duna-parton egy 7 hálós, 2000 négyzetméteres telken elterülő, mediterrán hacienda keresi új tulajdonosát, míg a Velencei-tó mellett egy iparművészek által megálmodott, különleges, 6 méteres belmagassággal rendelkező otthon várja vevőit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS