100 fővárosi ingatlanvásárlóból 18-an Zuglóba költöznének

2022. 02. 17., 12:56

A budapesti lakásvásárlók körében egyre népszerűbb alternatívát jelent a 14. kerület. Zuglóban ugyanis nem csak a hagyományos, használt téglalakások és panelek alkotják a kínálat nagy részét, de az újépítésű ingatlanok aránya is folyamatosan növekszik. A népszerűséggel párhuzamosan azonban a négyzetméterárak is jelentősen növekednek időről időre. A Duna House elemezte a városrész legjeit 2021-ből.

„Legfrissebb ingatlanpiaci elemzésünk szerint idén januárban Angyalföld, Zugló és Erzsébetváros végzett az érdeklődési ranglista élén. A vevők 17,7 százaléka jelölte meg preferenciaként a 14. kerületet, mint új otthona helyszínét. Az elmúlt év adatait vizsgálva Zugló mindig is benne volt a TOP 3-ban, mindössze tavaly decemberben volt egy kisebb visszaesés (14,9 százalék), ami csak az 5. helyre volt elég a népszerűségi sorrendben" – kezdte Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

A zuglói tranzakciók 80-85 százalékát a téglalakások tették ki 2021-ben, mellettük elenyésző az eladott panelek és házak aránya. Az átlagos négyzetméterár is ennél az ingatlantípusnál nőtt a legnagyobb mértékben, 672-ről 769 ezerre. Ezzel szemben a paneleket 566, a házakat pedig 483 ezer forintos négyzetméteráron lehetett megvásárolni tavaly a Duna House értékesítési adatai alapján.

Az újépítésű ingatlanok iránti kereslet is folyamatosan nő, amit próbálnak a fejlesztők, beruházók kiszolgálni. A tavalyi év negyedik negyedévében például több mint 1.300 újépítésű lakást építettek a városrészben, amiből még közel 500 értékesítés alatt állt.

Árak tekintetében 17,6 százalékos drágulás érzékelhető, ma már 960 ezer forintért lehet az újépítésű otthonok négyzetméterét megvásárolni a 14. kerületben, átlagosan 73 millió forintos áron. Éves tekintetben vizsgálva, a Duna House adatai szerint a zuglói lakások átlagára 22 százalékot emelkedett, köszönhetően a folyamatosan emelkedő újépítésű tranzakciók arányának.

A Duna House kínálatában jelenleg egy szállodakomplexum a legértékesebb zuglói ingatlan, amit több mint 3,2 milliárd forintért hirdetnek. Ha a lakóházakat nézzük, akkor a legmagasabb áron egy többgenerációs családi házat lehetne megvásárolni, 308 millió forintért. A kínálat azonban jócskán bővelkedik luxusingatlanokban is, hasonló árkategóriában.

„A lakóhely választásánál fontos szempontot játszik a közlekedés, a munkahelyek léte és elérhetősége, így nem véletlen, hogy Zugló időről időre népszerű a potenciális lakásvásárlók körében. Az itt ingatlant vásárlók közel 20 százaléka az első lakását veszi meg a kerületben, de a befektetők körében még kedveltebb ez a városrész" – emelte ki Benedikt Károly.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS