100 fővárosi ingatlanvásárlóból 18-an Zuglóba költöznének

2022. 02. 17., 12:56

A budapesti lakásvásárlók körében egyre népszerűbb alternatívát jelent a 14. kerület. Zuglóban ugyanis nem csak a hagyományos, használt téglalakások és panelek alkotják a kínálat nagy részét, de az újépítésű ingatlanok aránya is folyamatosan növekszik. A népszerűséggel párhuzamosan azonban a négyzetméterárak is jelentősen növekednek időről időre. A Duna House elemezte a városrész legjeit 2021-ből.

„Legfrissebb ingatlanpiaci elemzésünk szerint idén januárban Angyalföld, Zugló és Erzsébetváros végzett az érdeklődési ranglista élén. A vevők 17,7 százaléka jelölte meg preferenciaként a 14. kerületet, mint új otthona helyszínét. Az elmúlt év adatait vizsgálva Zugló mindig is benne volt a TOP 3-ban, mindössze tavaly decemberben volt egy kisebb visszaesés (14,9 százalék), ami csak az 5. helyre volt elég a népszerűségi sorrendben" – kezdte Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

A zuglói tranzakciók 80-85 százalékát a téglalakások tették ki 2021-ben, mellettük elenyésző az eladott panelek és házak aránya. Az átlagos négyzetméterár is ennél az ingatlantípusnál nőtt a legnagyobb mértékben, 672-ről 769 ezerre. Ezzel szemben a paneleket 566, a házakat pedig 483 ezer forintos négyzetméteráron lehetett megvásárolni tavaly a Duna House értékesítési adatai alapján.

Az újépítésű ingatlanok iránti kereslet is folyamatosan nő, amit próbálnak a fejlesztők, beruházók kiszolgálni. A tavalyi év negyedik negyedévében például több mint 1.300 újépítésű lakást építettek a városrészben, amiből még közel 500 értékesítés alatt állt.

Árak tekintetében 17,6 százalékos drágulás érzékelhető, ma már 960 ezer forintért lehet az újépítésű otthonok négyzetméterét megvásárolni a 14. kerületben, átlagosan 73 millió forintos áron. Éves tekintetben vizsgálva, a Duna House adatai szerint a zuglói lakások átlagára 22 százalékot emelkedett, köszönhetően a folyamatosan emelkedő újépítésű tranzakciók arányának.

A Duna House kínálatában jelenleg egy szállodakomplexum a legértékesebb zuglói ingatlan, amit több mint 3,2 milliárd forintért hirdetnek. Ha a lakóházakat nézzük, akkor a legmagasabb áron egy többgenerációs családi házat lehetne megvásárolni, 308 millió forintért. A kínálat azonban jócskán bővelkedik luxusingatlanokban is, hasonló árkategóriában.

„A lakóhely választásánál fontos szempontot játszik a közlekedés, a munkahelyek léte és elérhetősége, így nem véletlen, hogy Zugló időről időre népszerű a potenciális lakásvásárlók körében. Az itt ingatlant vásárlók közel 20 százaléka az első lakását veszi meg a kerületben, de a befektetők körében még kedveltebb ez a városrész" – emelte ki Benedikt Károly.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS